CONFERÈNCIES » Processos mentals

Processos mentals

Com ensenyar a pensar al nostre alumnat?

Públic al qual va dirigit:

Docents de primària i/o secundària.

Objectius de la conferència/formació:

Quan ensenyem quelcom a l’escola, pressuposem que el nostre alumnat realitza el mateix procés mental que nosaltres. Per aquest motiu, ens limitem a explicar els continguts i no incidim en el procés mental que cal realitzar per integrar aquests continguts. En realitat, pressuposem que tot l’alumnat realitza el mateix procés mental: el nostre. Tanmateix, la realitat és molt diferent: cada contingut escolar necessita d’un procés mental concret i, moltes vegades, l’alumnat n’està realitzant un altre. D’aquesta manera, mai obtindrà el resultat desitjat.

Cada activitat escolar necessita d’un procés mental diferent. No s’ha d’emprar el mateix procés quan intentem comprendre un problema matemàtic, que quan escrivim un poema o quan aprenem un exercici de gimnàstica. En cada cas s’han d’activar processos mentals distints. Si som capaços d’explicar aquests processos mentals al nostre alumnat, les seves possibilitats d’èxit es multiplicaran.

Aquesta conferència pretén indagar en aquests processos mentals i oferir tècniques per a què els equips docents integrin en la pràctica diària la gestió mental, és a dir, ensenyin a pensar a l’alumnat.

En aquesta formació, doncs, es donen les claus per ensenyar a pensar en diverses àrees: llengua; matemàtiques; ciències socials; medi; música, etc.; obrint noves perspectives al professorat i potenciat les capacitats de l’alumnat. Paral·lelament, també s’aborden altres habilitats transversals: ensenyar a escoltar; a regular la pròpia conducta; potenciar l’empatia, etc.

Es tracta d’una sessió introductòria al tema que obre nous horitzons i potencia summament els equips docents, ja que partint de les intel·ligències múltiples i dels diferents estils cognitius s’arriba a orientacions totalment pràctiques per dur a terme en l’aula. La generalització del mètode en tots els cursos i àrees redunda en resultats molt positius per a l’alumnat.

Necessitats tècniques:

Ordinador vinculat a un projector per mostrar una presentació.

Internet no és imprescindible però pot ser d’utilitat.

Metodologia i duració:

La sessió és fonamentalment pràctica i s’observa pas a pas què es pot realitzar dins de l’aula, per a què, i com dur-ho a terme.

La duració òptima oscil·la entre hora i mitja i tres hores.

PREU: 100 € *

* Més el transport i les dietes si fos necessari (consultar)

Totes les sessions es facturen a nom de Boira Editorial, Formació i Serveis S.L. i s’abonen mitjançant una transferència per facilitar la transferència fiscal en relació a Hisenda.

IMPARTEIX: JÚLIA SALAT

Júlia Salat és Llicenciada en Matemàtiques, premi extraordinari del seu curs, i Màster en Psicopedagogia. Al mateix temps, compta amb un curs en formació en pedagogia Waldorf i el Certificat d’Aptitud Pedagògica (CAP). Actualment, està cursant el doctorat en el programa “Educació, societat i qualitat de vida” de la Universitat de Lleida, en la disciplina de didàctica de les matemàtiques. Al mateix temps, és professora de ioga per a infants en un centre especialitzat i en escoles de la ciutat de Lleida.

En el món educatiu, ha exercit de mestra en diferents nivells, especialment en secundària i batxillerat, sempre en l’àmbit matemàtic. En el Grau d’Educació Primària de la Universitat de Lleida, docent des del 2010, ha impartit les assignatures de “Numeració, càlcul i mesura” i “Tractament de la informació, atzar i probabilitat”. Ha estat també membre del tribunal de les PAAU i professora de matemàtiques del programa “Suma’t” adreçat a joves de 18 a 25 anys que no han obtingut el graduat escolar.

A més de cursar nombroses formacions vinculades amb l’educació i la recerca educativa, ha impartit vàries conferències com “Els jocs matemàtics com a mitjà d’inclusió a l’escola” o “Prevenció de l’estrès a través del Ioga”.

CONTRACTACIÓ:

Per contractar una conferència, pots enviar un correu electrònic a info@boiraeditorial.com, o omplir el següent formulari:

....................

El teu nom: *

El teu correu electrònic: *

Pertanys a alguna escola o centre educatiu?:

El teu missatge: *

Accepto la política de privacitat (Veure política de privacitat)